Bryndzovú nátierku buď ľúbiš alebo neznášaš. Jej výraznú chuť nie každý ocení, ale keď už raz spoznáš jej čaro, už sa jej nevieš dojesť.
Je to jeden zo skvelých zdrojov bielkovín a prírodných tukov, ale aj super náhrada pre alergikov na mlieko, či intoleranciu na laktózu. Vyskúšaj túto svkelú pomazánku, jeden z mnoha receptov z bryndze. Čím kvalitnejšia bryndza, tým lepšia pomazánka.
Bryndzová nátierka – čo budeš potrebovať?
- kvalitná ovčia bryndza
- cibuľka alebo medvedí cesnak (podľa sezóny či chute)
- čierne korenie
- mletá červená paprika (voliteľné)
- toast a zelenina podľa chute
Postup
Cibuľku si nakrájame na čo najdrobnejšie a poriadne zmiešame s bryndzou. Dochutíme čiernym mletým korením, najlepšie čerstvo pomleté pre lepšiu a výraznejšiu chuť.
Ak ju bežne vo varení používate, pridajte trochu červenej mletej papriky a poriadne zamiešajte. Podávame na opražený toast či bagetu so zeleninou. Výborná je paradajka, pretože jej sladká chuť krásne zjemní silu a slanosť bryndze. Na vrch môžme ešte pridať viac cibuľky.
Dobrú chuť!
0 komentárov