Chceš poriadne prekvapiť na oslave či len tak návštevu? Machová torta je jednoznačná odpoveď. Svojou farbou je veľmi nezvyčaný, ale tá chuť! Ako nebíčko v papuľke.
Čo budeš potrebovať?
- Korpus:
- 3 vajcia
- 120 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 270 g hladkej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 350 g čerstvý baby špenát
- Plnka:
- 250 g tvaroh
- 1 kelímok šľahačkovej smotany
- Uvarený vanilkový puding ( v 4 dc mlieka)
- Cukor podľa chuti
- Citrónová kôra
- Džem (lekvár) na potretie korpusu
Machová torta – Ako na to?
Najprv si vajcia s cukrom vymiešame do peny. Potom baby špenát rozmixujeme spolu s olejom a pridáme mlieko. Špenátovú zmes pomaly pridávame k vajíčkam, priebežne zemiešavame. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom.
Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, boky vytrieme maslom. Nalejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry 180 stupňov, cca 30-40 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť.
Pred plnením cesto prekrojíme a vrch cesta zarovnáme. Zo zarovnaného korpusu si urobíme mrveničku.
Plnku urobíme vymiešaním všetkých ingrediencií dohladka. Treba dať ale pozor, aby mali rovnakú teplotu.
Prekrojený korpus si najprv natrieme lekvárom, potom navrstvíme časťou plnky a prikryjeme druhou polovicou korpusu, dáme lekvár a druhú polovicu plnky natrieme nie len na vrchu, ale aj po stranách. Nakoniec celú tortu posypeme mrveničkou a zľahka pritlačíme, aby vyzerala ako z machu.Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť!
0 komentárov