No čo je väčšia klasika ako bublanina. Ľahká, jemná, ľahodná a s tým správnym receptom aj nadýchaná. Najlepšie na nej je, že ju zakaždým môžeš urobiť úplne inak.
Môžeš pridať iné ovocie, či obzvláštniť ju pudingom, tvarohom alebo kakaom. Vždy ale bude výborná.
Už sa ti zbiehajú slinky čo? Z čerstvého sezónneho ovocia je najlepšia. Tak nečakaj a vyskúšaj túto bublaninu ešte dnes.

Čo budeš na bublaninu potrebovať?
- 3 hrnčeky špaldovej múky
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1/2 hrnčeka kokosového oleja
- 250ml šlahačkovej smotany
- 4 vajcia
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- ovocie (maliny – hrnček)
Postup
Ako prvé si v miske zamiešame suché ingrediencie. Oddelíme bielka od žĺtkov, z ktorých následne vyšľaháme sneh. Do suchej zmesi pridáme žĺtka, olej, smotanu a poriadne vymiešame. Postupne pridáme sneh – jemne ho po častiach pomalým miešaním pridávame do cesta. Aby sa nám cesto neprilepilo, plech môžeme vytrieť olejom/maslom a následne vysypať múkou. Hotové cesto vylejeme na plech a štedro posypeme ovocím. Vložíme ihneď do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 20-25 minút do zlatista. Nechaj vychladnúť, posyp cukrom a bublanina je hotová!
Dobrú chuť!
0 komentárov