Slané lievance – ešte stále je veľmi veľa ľudí skeptických ohľadne slaných palaciniek, či lievancov. Naše staré mamy nám ich inak ani nerobili, ako s tvarohom či s džemom. Stará klasika.
Ľudia už ale vymášľajú stále nové a nové alebo vylepšené recepty, nakoľko máme k dispozícii aj mnoho nových surovín. Výnimkou nie sú ani tieto bazalkovo-mandľové lievance, ktoré určite stoja za vyskúšanie!
Čo budeš potrebovať?
- 4 vajíčka
- 2 plné hrste bazalky (kľudne aj viac)
- 150g ricotty
- 2 PL vanilkového proteínu
- 6 -7 kopcovitých PL mandľovej múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
Slané lievance – Ako na to?
Bazalku, 1 PL vody a ricottu dôkladne rozmixujeme v mixéri. Pridáme vajíčka, proteín, mandľovú múku a prášok do pečiva.
Potom znovu premixujeme. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu mlieka. Ak je príliš riedke, pridáme ešte mandľovú múku. Konzistencia by mala byť trošku hustejšia, ako pri klasických lievanch.
Keď máme cesto hotové, lievančeky pečieme pomaly na oleji pomaly, pri nízkom výkone/ohni. Podávame preliate medom, skvelé su k nim čučoriedky alebo jahody.
Dobrú chuť!
0 komentárov